Regenerative Medicine Utrecht

News

Nieuwe techniek “zonder snijden een nieuwe knie”

De afdelingen reumatologie en orthopedie hebben de techniek achter deze ‘kniedistractie’ ontwikkeld. Roel Custers is orthopedisch chirurg en Floris Lafeber is professor experimentele reumatologie bij het UMC Utrecht. Een simpele uitleg van een kniedistractiebehandeling is als volgt: de patiënt krijgt bij een distractie aan de buitenkant van de knie een frame met acht pinnen die aan de botten zijn vastgezet. Door te draaien aan het frame worden de beide botuiteinden van het kniegewicht langzaam uit elkaar getrokken. Dat gebeurt tot minimaal vijf millimeter. Na zes à zeven weken wordt het frame de (KneeReviver) verwijderd.

https://www.ad.nl/utrecht/umc-ontwikkelt-nieuwe-techniek-zonder-snijden-een-nieuwe-knie~a9922ec9/